• Kontakt:
    Tel.: +420773482442
    Email: info@laudon.cz
  • Můj profil
  • je prázdný
    za 0.00 Kč
 Nabídka
 Kalkulačka měn

Nákup antikvárních titulů

Popis stavu knih

Stav antikvárních knih popisujeme těmito termíny:

  • Výborný, nečtená - kniha nemá zjevné vady.
  • Velmi dobrý - ojedinělé vady estetického rázu.
  • Velmi slušný - kniha nese mírné vady estetického rázu či mírné známky opotřebení .
  • Slušný - zjevné estetické vady, výraznější známky opotřebení čtením.
  • Horší - kniha nese větší estetickou vadu / vady, výrazné poškození způsobené špatným zacházením a čtením.

Typ vazby knih popisujeme dále těmito termíny:

  • Volné listy v obálce - listy volně vloženy do desek / obálky
  • Sešitová - listy sepnuté svorkou.
  • Sešitová s přebalem - listy sepnuté svorkou s původním přebalem.
  • Měkká / Brožovaná - lepená nebo šitá.
  • Brožovaná s přebalem - lepená nebo šitá s původním přebalem.
  • Pevná / Vázaná - v pevné vazbě bez přebalu.
  • Pevná s přebalem – pevná vazba, obsahující přídavný původní přebal.

Při nákupu antikvárních titulů berte zřetel na to, že zboží pochází tzv. z druhé ruky, může tedy nést různé druhy a rozsahy vad výše kategorizovaných. Některé produkty mají specifičtější vadu, která je doplněna v popisku vybraného produktu textem "Ke stavu: ...". Prosíme, věnujte tomuto popisku pozornost.

Co znamená "Nerozřezané listy" v popisku produktu?  -- Nejtypičtěji se s tímto jevem lze setkat v prostředí česko-slovenské knižní produkce u titulů cca. do roku 1948 (avšak ne výhradně) s měkkou / brožovanou vazbou. Nejedná se o vadu, avšak o běžný postup dobových tiskáren pro lacinější produkci knižních titulů. Při zakoupení takového produktu si můžete následně listy "rozřezat" svépomocí (vyžaduje jistou manuální zručnost a vhodné nástroje), či je zanést např. do knihařství, kde Vám listy pečlivě a souměrně rozřežou (samozřejmě i zde záleží na kvalitě knihařství). 

 
Tato stránka používá soubory cookies, které nám pomáhají poskytovat služby. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies. Více informací naleznete zde.